ΑΑΔΕ: Έρχεται η πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία κατάσχεσης
Σε πιλοτικό στάδιο βρίσκεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία κατάσχεσης για οφειλές στο Δημόσιο όπως προκύπτει από απάντηση της ΑΑΔΕ στη Βουλή.
Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ απαντώντας σε ερώτημα βουλευτή αποσαφήνισε πως σήμερα δεν υφίσταται διαδικασία αυτόματης έκδοσης κεντρικά κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων, αλλά αποκάλυψε πως άμεσα αυτό θα αλλάξει.
Η απάντηση αναφέρει τα εξής:
«Σας γνωρίζουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, ότι δεν υφίσταται διαδικασία αυτόματης έκδοσης κεντρικά κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων. Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής κατασχετηρίου εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων ηλεκτρονικά μέσω ειδικής μηχανογραφικής εφαρμογής, η οποία λειτουργεί στις ΔΟΥ από το τέλος του 2013, κατόπιν της έγκρισης και υπογραφής του από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ με προηγμένη ψηφιακή υπογραφή.
»Επίσης, η υπηρεσία μας έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση της αυτοματοποιημένης πίστωσης των κατασχεθέντων ποσών στις οφειλές για τις οποίες έχει εκδοθεί το κατασχετήριο, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και πρόκειται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο άμεσο μέλλον».
Η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει ότι το ακατάσχετο καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα για κάθε φυσικό πρόσωπο, ανέρχεται μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ μηνιαίως και πως για την ενεργοποίηση όμως του ακατάσχετου ποσού, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της φορολογικής διοίκησης, με την οποία γνωστοποιείται από το φυσικό πρόσωπο ο μοναδικός τραπεζικός λογαριασμός.
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36
Άγνωστος επιτέθηκε σε δύο άνδρες στο λόφο του Φιλοπάππου και εξαφανίστηκε - Τραυματίστηκαν ελαφρά
12:28
Η νέα Porsche Cayenne Electric Coupe είναι κομψή και μπορεί να είναι και πανίσχυρη
12:09
«Νόμιζα ότι είχε πέσει δίσκος στο πάτωμα»: Η πρώτη αντίδραση Τραμπ στο άκουσμα των πυροβολισμών - Τι του είπε η Μελάνια
12:06