ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 800 εκατομμύρια ευρώ το κοινωνικό μέρισμα

Στα 800 εκατομμύρια ευρώ το κοινωνικό μέρισμα
REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Στα 800 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το κοινωνικό μέρισμα που θα διανείμει η κυβέρνηση σε οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού έως το τέλος του έτους.

Στην κοινωνική πολιτική «εξαντλούμε κάθε διαθέσιμο δημοσιονομικό περιθώριο. Στο φετινό προϋπολογισμό μεγάλο μέρος της υπέρβασης των στόχων για το 2017 θα διατεθεί σε δράσεις κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης... έχει αποτυπωθεί στο προσχέδιο ένα ποσό της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, για το οποίο είναι υπό συζήτηση το σε ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα κατανεμηθεί κάθε μέρος του», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, στο ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο».

Πέρυσι, η εφάπαξ επιπλέον «σύνταξη» ήταν 630 εκατ. ευρώ, υπενθύμισε ο κ. Κουτεντάκης, προκειμένου να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η επίτευξη των στόχων τα τελευταία τρία χρόνια έχει συνδυαστεί και με μία σειρά από παρεμβάσεις που είναι καινοτόμες στην κοινωνική πρόνοια, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που για πρώτη φορά διατέθηκε συνολικά». Στον φετινό προϋπολογισμό θα υπάρχει «πραγματική αύξηση» στο ΚΕΑ, χωρίς διαφορετική πρόβλεψη, καθώς «το ποσό που δαπανήθηκε φέτος ήταν οριακά χαμηλότερο από την πρόβλεψη, επειδή ξεκίνησε τον Φεβρουάριο... θα συνεχιστεί το 2018 και θα εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο δυνατό τις δυνατότητες που δίνουν τα δημοσιονομικά περιθώρια και οι στόχοι».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ