ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Αύριο η καταβολή 4.200 νέων κύριων συντάξεων

ΕΦΚΑ: Αύριο η καταβολή 4.200 νέων κύριων συντάξεων
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Αύριο Τρίτη 10 Οκτωβρίου θα γίνει η καταβολή 4.200 νέων κύριων συντάξεων όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Αθανάσιος Μπακαλέξης.

«Αυτές οι συντάξεις θα καταβληθούν αύριο, αντί της 1ης Νοεμβρίου που ήταν να γίνει η καταβολή τους» ανέφερε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Μπακαλέξης και προσέθεσε: «Πλέον, από τη στιγμή που άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση στον ΕΦΚΑ υπάρχει η πρόθεση να τρέξουμε και να εντατικοποιήσουμε τους ρυθμούς, ώστε έως το τέλος του έτους να έχουν πληρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερες συντάξεις».

Σημείωσε ότι αύριο θα γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ληξιπρόθεσμων συντάξεων, ενώ εξήρε τη μεγάλη, όπως ανέφερε, οικειοθελή και χωρίς καμία υποχρεωτικότητα συμμετοχή των εργαζομένων για την επίσπευση της διαδικασίας της καταβολής των συντάξεων.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, αυτή η πληρωμή εντάσσεται στο πλαίσιο και άλλων εμβόλιμων νέων συνταξιοδοτικών παροχών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2017 έχουν πληρωθεί 183.430 νέες συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ), ύψους 1,439 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα έχουν πληρωθεί 88.324 οριστικές νέες κύριες συντάξεις και 38.220 προσωρινές συντάξεις συνολικού ύψους 810 εκατ. ευρώ, μαζί με τα αναδρομικά, 38.086 νέες επικουρικές συντάξεις, συνολικού ύψους 228,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τα αναδρομικά, 18.800 νέα εφάπαξ, συνολικού ύψους 400,4 εκατ. ευρώ.

Τέλος,το υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για μονότονα ψεύδη περί «στάσης πληρωμών» και «πλασματικών πλεονασμάτων» του ΕΦΚΑ, ψεύδη που προέρχονται, συνεχίζει το υπουργείο, από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα, σωρεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Η εμβόλιμη πληρωμή των νέων συντάξεων δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση θέλει να αποδεσμεύσει τα σχετικά ποσά έως τις 31 Οκτωβρίου, ώστε να καλύψει το ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών 1,2 δισ. ευρώ που έχει δεσμευθεί να αποπληρώσει για να λάβει την υπο - δόση των 800 εκατ. ευρώ.

Πλέον μετά την καταβολή των 4.200 νέων κύριων συντάξεων ο στόχος αυτός έρχεται πιο κοντά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ