ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για το νέο πρόεδρο του ΣΕΒ

Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για το νέο πρόεδρο του ΣΕΒ

Εντός της εβδομάδας η Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων του ΣΕΒ θα υποβάλει την εισήγησή της για τον νέο πρόεδρο του μεγαλύτερου εργοδοτικού Συνδέσμου της χώρας που θα αντικαταστήσει από τον Μάιο του 2018 και για τα επόμενα δύο χρόνια τον Θεόδωρο Φέσσα.

Η διαδικασία επιλογής είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο. Η θητεία του κ. Φέσσα λήγει τον Μάιο του 2018 αλλά επειδή στον ΣΕΒ ο πρόεδρος δεν εκλέγεται αλλά επιλέγεται, οι διαδικασίες ανάδειξης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου, ώστε να είναι γνωστός ο επιχειρηματίας που θα διαδεχθεί τον κ. Φέσσα.

Η αλλαγή της σκυτάλης στον ΣΕΒ συμπίπτει με μια περίοδο που το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματιών σχεδιάζει την επόμενη μέρα αφού είναι κοινή η πεποίθηση ότι η οικονομία έχει πιάσει πάτο και οι προκλήσεις είναι πολλές καθώς ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να είναι ο «μηχανοδηγός» της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ θα είναι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επιχειρηματίας με πολυσχιδείς δραστηριότητες στη βαριά βιομηχανία, στην ενέργεια και στις κατασκευές.

Ο κ. Μυτιληναίος ήταν το μοναδικό όνομα που είχε πέσει στο τραπέζι από την αρχή και ουσιαστικά έμεινε μέχρι το τέλος χωρίς αντίπαλο.

Ο κ. Μυτιληναίος ηγείται ενός ομίλου που έχει τζίρο 1,5 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 200 εκατ. ευρώ. Ελέγχει το Αλουμίνιον της Ελλάδος, τη ΜΕΤΚΑ και την Protergia, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικού ρεύματος μετά τη ΔΕΗ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τόσο από την πλευρά του επίσημου ΣΕΒ όσο και από την πλευρά του κ. Μυτιληναίου δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο για την αλλαγή σκυτάλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ