ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπλοκή στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εμπλοκή στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
EUROKINISSI

Ανησυχία επικρατεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Εθνική Τράπεζα, καθώς η Exin Financial Services Holding B.V., η εταιρεία που προσφάτως επικράτησε στο διαγωνισμό προσφέροντας 718,3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεν έχει ακόμη καταθέσει στην κεντρική τράπεζα τα απαραίτητα στοιχεία για να ολοκληρωθεί η πώληση.

Σχεδόν 100 μέρες μετά το τέλος του διαγωνισμού δεν έχουν σταλεί στην Τράπεζα της Ελλάδος τα απαραίτητα στοιχεία για να εγκριθεί η πώληση. Η δε προθεσμία που είχε θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος πέρασε άπρακτη, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας να τεθούν σε εγρήγορση.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε σχετικά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, επισημαίνοντας τα προβλήματα που ενδεχομένως θα ανακύψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ Ιωάννα Σεληνιωτάκη θορυβήθηκε όταν είδε τα έγγραφα που είχε προσκομίσει η Exin, καθώς ήταν εξαιρετικά ανεπαρκή. Να σημειωθεί πως η ΤτΕ, ως αρμόδια αρχή που εποπτεύει την ασφαλιστική αγορά, εγκρίνει τη φερεγγυότητα των αγοραστών, την προέλευση των κεφαλαίων, το business plan και άλλα ανάλογα στοιχεία.

Να τονιστεί πως η φερεγγυότητα της Exin είχε διερευνηθεί και από τους συμβούλους του διαγωνισμού για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, τις Goldman Sachs και Morgan Stanley.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ