ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντός του Νοεμβρίου τα προαπαιτούμενα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Εντός του Νοεμβρίου τα προαπαιτούμενα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εντός του Νοεμβρίου θα έχουν διευθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτίμησε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Όπως σημείωσε, η συνάντηση εξελίχθηκε «εξαιρετικά» και επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια του υπουργείου για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Διευκρίνισε πως τα περισσότερα ζητήματα περιλαμβάνονταν στην τεχνική συμφωνία του Μαΐου και πως σήμερα «αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες» στο σκέλος της εφαρμογής.

Το στέλεχος αποκάλυψε πως η πλατφόρμα για την κινητικότητα θα βγει αύριο στον αέρα και πως σήμερα έγινε ενημέρωση των υπουργείων για αυτή, ενώ είπε πως είναι θέμα δεκαημέρου να πάρουν ΦΕΚ τα οργανογράμματα των υπουργείων. Κατά το ίδιο στέλεχος ήδη έχουν αναγνωριστεί ανάγκες για 1.000 οργανικές θέσεις που θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας.

Για την πρόοδο στην αξιολόγηση είπε πως δεν υπάρχει συνολική εικόνα, αλλά πρόσθεσε πως τα ποσοστά από τα υπουργεία κρίνονται ως ικανοποιητικά. «Όποιος προϊστάμενος δεν κρίνει υφιστάμενους δεν θα έχει δικαίωμα αξιολόγησης στις επόμενες κρίσεις», ξεκαθάρισε σε σχέση με τις κυρώσεις για όσους απέχουν από τη διαδικασία.

Τέλος, απεκάλυψε πως οι θεσμοί ενημερώθηκαν πως υπάρχει τήρηση του κανόνα προσλήψεων - αποχωρήσεων και πως η διαδικασία για την προκήρυξη των θέσεων των γενικών γραμματέων πενταετούς θητείας στα υπουργεία θα τρέξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ