ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Κώστας Μιχαηλίδης νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

Ο Κώστας Μιχαηλίδης νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Ο Κώστας Μιχαηλίδης, υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος με εμπειρία άνω των 30 ετών σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, αναλαμβάνει τα ηνία της Εθνικής Τράπεζας την 1η Ιανουαρίου 2018, σε αντικατάσταση του νυν προέδρου Παναγιώτη Θωμόπουλου.

Η τοποθέτηση του κ. Μιχαηλίδη έχει λάβει το «πράσινο φως» από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως προβλέπεται.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα κατά τη συνεδρίασή του, την εκλογή του κ. Κώστα Μιχαηλίδη ως νέου μη εκτελεστικού μέλους και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να διαδεχθεί τον νυν Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο από την αρχή του νέου έτους, σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και ειδικότερα την Πολιτική Διαδοχής μελών Δ.Σ. και Ανώτατων Στελεχών της Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ποιος είναι ο Κώστας Μιχαηλίδης

Ο κ. Μιχαηλίδης κατέχει πτυχίο Οικονομικής και Πολιτικής Επιστήμης από το Ripon College των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταπτυχιακούς τίτλους στις Διεθνείς Σπουδές και τη Διαχείριση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει στέλεχος σε παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς, μεταξύ των οποίων η Salomon Brothers, η Merill Lynch, Credit Suisse και η UBS, ενώ το τελευταίο έτος εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος στη διοίκηση επιχειρήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ