Πιθανή αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών ανέρχεται η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του ευρώ μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.
Η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την άνοδο του πληθωρισμού η οποία τροφοδοτείται από το Brexit, αναμένεται στην σημερινή μηνιαία συνεδρία της να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο, για πρώτη φορά από το 2007.
Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της (Κεντρικής) Τράπεζας της Αγγλίας αναμένεται να ψηφίσουν για αύξηση του βασικού επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας στο 0,50%, από το ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,25%, αντικατοπτρίζοντας έτσι τις αυστηρότερες νομισματικές πολιτικές στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη.
Η Τράπεζα της Αγγλίας είχε μειώσει το κόστος δανεισμού στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και μετά το 2008, ενώ τώρα εξετάζει την σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για την καταπολέμηση του πληθωρισμού που υπερβαίνει κατά πολύ το στόχο της κεντρικής τράπεζας, το 2,0%.
«Χάσαμε τον τηλεοπτικό μας μπαμπά» - Ο αποχαιρετισμός στον σκηνοθέτη των Friends και Will & Grace
23:59
Dua Lipa: Δημοσίευσε φωτογραφίες από τη γαμήλια δεξίωση στη Σικελία
23:50
Συναγερμός στον Πειραιά - Εντοπίστηκε σορός άνδρα να επιπλέει στο λιμάνι
23:48
Σκηνικό τρόμου στο Σικάγο: 12 τραυματίες από πυροβολισμούς - Αναζητούνται οι δράστες
23:40