ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πρώτα η νομιμότητα» η στάση της κυβέρνησης για το Ελληνικό

«Πρώτα η νομιμότητα» η στάση της κυβέρνησης για το Ελληνικό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

«Είμαστε ψύχραιμοι. Τηρούμε τη νομιμότητα. Έχουμε πλήρη πεποίθηση ότι η επένδυση θα γίνει». Στο τρίπτυχο αυτό συνοψίζουν κύκλοι προσκείμενοι στον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, την αντίδραση στις ανακοινώσεις της Lamda Development για το Ελληνικό.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης δίνει μεγάλο βάρος στην επένδυση στο Ελληνικό, αλλά εξίσου μεγάλος βάρος δίνει στη τήρηση των νομών και των διαδικασιών που σχετίζονται με αυτή, προκειμένου να μην ανακύψουν μελλοντικά δικαστικά προσκόμματα.

Στη βάση αυτή, η πλευρά του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης εμφανίζεται αισιόδοξη ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί, αφού αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει.

Σημειώνεται πως στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία Lamda Development που έχει αναλάβει την επένδυση σημειώνεται πως «η επένδυση δεν είναι δυνατόν να ευοδωθεί όσο συνεχείς ανατροπές και νέα εμπόδια οδηγούν σε αλλοίωση του σχεδίου ανάπτυξης με τρόπους που δεν προβλέπονται από τη σύμβαση».

Η εταιρία δηλώνει πως παραμένει από την πρώτη στιγμή προσηλωμένη στα συμβατικά κείμενα που έχει υπογράψει με την Ελληνική Πολιτεία και δεν έχει άλλη επιλογή παρά να απαιτήσει το ίδιο και από τα λοιπά συμβαλλόμενα μέρη, καθ’ ότι αυτό αποτελεί τη μόνη ασφαλή οδό για την επιτυχή πλήρωση όλων των αιρέσεων και την έναρξη του έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ