ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στενός συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στενός συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Τον στενό του συνεργάτη Αδάμ Καραγλάνη τοποθέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη θέση του παραιτηθέντος Πέτρου Ζενέλη.

Ο κ. Καραγλάνης είναι δικηγόρος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και από το Νοέμβριο του 2015 υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών χειριζόμενος θέματα που σχετίζονται με τις τράπεζες, το ΤΧΣ, την κεφαλαιαγορά και τις αποκρατικοποιήσεις.

Η τοποθέτηση του συνεργάτη του κ. Τσακαλώτου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αφενός επιλύει ένα σοβαρό κενό που είχε προκαλέσει η παραίτηση του κ. Ζενέλη στις αρχές Αυγούστου, αφετέρου θα δώσει τη δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να πληροφορείται άμεσα ζητήματα χρηματοπιστωτικού ενδιαφέροντος που διερευνά η Ανεξάρτητη Αρχή.

Πρέπει να σημειωθεί πως η αιφνίδια αποχώρηση του κ. Ζενέλη κατέστησε το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξαμελές, με αποτέλεσμα να μην δύναται να συγκληθεί το ΔΣ της Αρχής, καθώς δεν ήταν σε απαρτία. Αυτό το πρόβλημα πλέον επιλύθηκε.

Τέλος, με την τοποθέτηση Καραγλάνη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα είναι σε θέση να διαπιστώσει το εάν συντρέχουν ή όχι λόγοι ανησυχίας σε σχέση με σοβαρές υποθέσεις χειραγώγησης της αγοράς- ειδικά μάλιστα αξιόποινων που έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα- για τις οποίες ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και για τις οποίες έχουν ζητήσει ενημέρωση οι εισαγγελικές Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ