ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Τα βήματα για την υποβολή αιτήματος

Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Τα βήματα για την υποβολή αιτήματος
Eurokinissi

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr, μέσω της οποίας θα μπορούν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος να υποβάλλουν το σχετικό αίτημά τους –μια διαδικασία που γίνεται με έξι βήματα.

Προς το παρόν, ωστόσο, οι χρήστες μπορούν μόνο να πάρουν πληροφορίες και όχι να υποβάλουν αίτηση με κωδικούς Taxisnet.

Σημειώνεται πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να κατατεθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενώ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το ποσό που αναλογεί στον κάθε δικαιούχο.

Τα έξι βήματα για την υποβολή του αιτήματος

  1. Ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και στο http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/merisma.html, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis.
  2. Συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων. Η φόρμα θα είναι προσυμπληρωμένη με το φορολογητέο εισόδημα του 2016.

-Όσοι είχαν εισοδήματα το 2016 αλλά ήταν άνεργοι το 2017 θα λάβουν το μέρισμα, καθώς θα τους αφαιρεθεί αντίστοιχο ποσοστό από το εισόδημα του 2016, ανάλογα με τους μήνες που ήταν άνεργοι.

-Το τεκμαρτό εισόδημα είναι εκείνο βάσει του οποίου θα κριθεί αν θα ληφθεί από κάποιον το κοινωνικό μέρισμα και το ύψος αυτού. Με τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος θα δοθεί μικρότερο μέρισμα σε κάποιες ομάδες φορολογούμενων, ενώ δεν υπάρχει μέχρι τώρα σχεδιασμός για να αλλάξει αυτό.

  1. Η δήλωση τραπεζικού λογαριασμού και η συμπλήρωση έγκυρου αριθμού IBAN.
  2. Δήλωση φιλοξενούμενων και συνοικούντων. Οι φιλοξενούμενοι είναι δηλωμένοι στην πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος. Αν, ωστόσο, απαιτηθεί θα ειδοποιηθεί ο φιλοξενούμενος, ώστε να μπει στο Taxis και να δηλώσει ότι συναινεί να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία του.
  3. Σε αυτό το σημείο, το σύστημα απαντά στο εάν ο ενδιαφερόμενος πληροί τα κριτήρια για να λάβει το κοινωνικό μέρισμα ή όχι.
  4. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα, τότε θα πρέπει να κάνει αποδοχή του μερίσματος, ώστε αυτό να πιστωθεί στον λογαριασμό του. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος παραλείψει αυτό το βήμα τότε δεν θα λάβει το μέρισμα, ακόμη και αν θα έπρεπε να το λάβει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ