ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tσαμάζ : Η ΕΕΤΤ ζημιώνει τη χώρα και τους πολίτες

Tσαμάζ : Η ΕΕΤΤ ζημιώνει τη χώρα και τους πολίτες
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Επίθεση προς τη διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, λέγοντας πως «ο όμιλος προσπαθεί να επενδύσει και δεν τον αφήνουν».

Ο κ. Τσαμάζ ήταν επικριτικός κατά της Ανεξάρτητης Αρχής, καθώς όπως είπε σε κάθε προσπάθεια του ο ΟΤΕ βρίσκει απέναντι όχι μόνο τους ανταγωνιστές, αλλά και την ΕΕΤΤ.

Όπως είπε «σήμερα εκκρεμούν στην ΕΕΤΤ 425 αιτήσεις για τιμολογιακά προγράμματα του ΟΤΕ. Για κάθε προσφορά που υποβάλλουμε στην ΕΕΤΤ απαιτεί 35 με 50 αιτήσεις. Έτσι αν θέλουμε να βγάλουμε μία χριστουγεννιάτικη προσφορά, τότε αυτή αναμένεται να εγκριθεί το Πάσχα. Η ΕΕΤΤ Απαιτεί χωριστή έγκριση της προσφοράς για κάθε ένα πρόγραμμα που διαθέτει ο OΤΕ και για κάθε ταχύτητα ξεχωριστά. Ουσιαστικά θέλει να εγκρίνει εκ νέου όλο το εμπορικό χαρτοφυλάκιο του OΤΕ».

«Η ΕΕΤΤ έχει δημιουργήσει μία βιομηχανία εγκρίσεων. Έχει υιοθετήσεις ένα γραφειοκρατικό σύστημα και για να έχει δουλειά, μας έχει βαφτίσει ως πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα με την ΕΕΤΤ έχει ενταθεί το τελευταίο 1,5 χρόνο. Δεν μας αφήνουν να επενδύσουμε. Έχουμε ήδη εκθέσει το πρόβλημα στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και στον αρμόδιο Υπουργό κ. Νίκο Παππά. Αρνούμαστε να παραδώσουμε τα κλειδιά του ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ», τόνισε ο κ. Τσαμάζ.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ έκανε λόγο και για διακριτική μεταχείριση των ανταγωνιστών του ΟΤΕ, τονίζοντας πως ο OΤΕ αγοράζει στη χονδρική από τους ανταγωνιστές. Γιατί η ρύθμιση παραμένει ασφυκτική για τον OΤΕ;».

Σύμφωνα με τον ίδιο από τις αρχές Οκτωβρίου εκκρεμεί καταγγελία του OΤΕ κατά της Vodafone επειδή προσφέρει προγράμματα λιανικής σε περιοχές όπου έχει αποκλειστικότητα vectoring, χωρίς να έχει ορίσει τιμολόγιο χονδρικής για τους υπόλοιπους παρόχους, όπως είπε. «Ζητάμε δίκαιη και διαφανή ρύθμιση» είπε και προσέθεσε: «Αφού δεν ωφελούνται οι καταναλωτές από την ΕΕΤΤ, τότε ποιοι οφελούνται;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ