ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται η δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο και την τρέχουσα περίοδο δρομολογείται η εκχώρηση της εκμετάλλευσης και της διαχείρισης σε ιδιώτες.

Πρόκειται για το σημαντικότερο κτιριακό έργο υποδομής στην Αττική που θα δώσει σημαντική ώθηση στον τεχνικό κλάδο. Κατά τη διάρκεια των κατασκευών αναμένεται να απασχοληθούν εκατοντάδες άτομα, ενώ με τη λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου αναμένεται να υπάρξουν περίπου 3.000 θέσεις εργασίας.

Η σύμβαση παραχώρησης για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο οδεύει προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κύρωση από τη Βουλή, ώστε στο πρώτο τρίμηνο του έτους να ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος και τα έργα για τις υποδομές που είναι απαραίτητες.

Παραχωρησιούχος είναι η Κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair, ενώ το ποσό που θα δοθεί στη ΓΑΙΑΟΣΕ ως αντίτιμο είναι 10 εκατ. ευρώ.

Το κατασκευαστικό αντικείμενο σε ορίζοντα δεκαετίας θα είναι 130εκατ.ευρώ και θα αφορά στην κατασκευή υποδομών (αποχετευτικό δίκτυο, εσωτερικό οδικό δίκτυο, χώρους στάθμευσης κ.α.), αλλά και την κατασκευή κτιρίων (αποθήκες, κτίρια διοίκησης).

Το έργο συμπεριλαμβάνει και την κατασκευή διπλής σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει το εμπορευματικό κέντρο Θριασίου με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Την πρώτη διετία θα δρομολογηθούν έργα ύψους 70εκατ.ευρώ που θα αφορούν στην διαμόρφωση του ακινήτου των 588 στρεμμάτων και το χτίσιμο αποθηκών 120.000 τ.μ.. Στα επόμενα 8 χρόνια θα οικοδομηθούν τα υπόλοιπα 120.000 τ.μ..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ