ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβάλλεται η υπογραφή πώλησης του ΟΛΘ

Αναβάλλεται η υπογραφή πώλησης του ΟΛΘ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Αναβάλλεται για την επόμενη Πέμπτη η υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αναβολή «αποφασίστηκε κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyaz banκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής»¨

Το Ταμείο αναφέρει ακόμη, ότι η παραπάνω επιλογή επιβλήθηκε απρόσμενα και απρόβλεπτα λόγω σημερινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την παραπάνω τράπεζα.

Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 18:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία θα παρουσιάσει νέα εγγυητική επιστολή ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Τι έγινε με την Promsvyazbank

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα κρατικοποιήσει την Promsvyazbank, η οποία είναι η ένατη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Η ιδιωτική τράπεζα που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 18,73 δισ. ευρώ θα τεθεί υπό τον έλεγχο ένας ειδικού fund που έχει στηθεί για την διάσωση των τραπεζών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η Promsvyazbank θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα λάβει επιπλέον ρευστότητα, αναφέρει οι Financial Times.

H Promsvyazbank, που ανήκει στους μεγιστάνες αδερφούς Ανάνιεβ, είναι η τρίτη μεγάλη τράπεζα της Ρωσίας που τίθεται στο fund που συστάθηκε το καλοκαίρι, είναι μάλιστα η δεύτερη τράπεζα που βρίσκεται στη λίστα της κεντρικής τράπεζας με τους «συστημικά σημαντικούς δανειστές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ