ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών για την τροπολογία για τα φορο-πρόστιμα

Τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών για την τροπολογία για τα φορο-πρόστιμα
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για αγωνιώδη προσπάθεια της αντιπολίτευσης, και των συμφερόντων που την στηρίζουν, να υπονομεύσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής μέσα από τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την περίφημη τροπολογία που ρυθμίζει αναδρομικά με ευνοϊκό τρόπο φορολογικά πρόστιμα.

«Μόνο ως φαιδρότητα μπορούμε να αντιληφθούμε το να μας κουνάνε το δάχτυλο, με ψευδή επιχειρήματα, εκείνοι που κατασπατάλησαν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και τα μετέφεραν σε φορολογικούς παραδείσους», αναφέρει επικριτικά το υπουργείο Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - η προσήλωσή της αυτή ήδη αποδίδει καρπούς.

«Η προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και στρεβλών εντυπώσεων, για επιλεκτική διαγραφή προστίμων σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες προκαλεί θυμηδία. Η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά το σύνολο των φορολογουμένων και το σύνολο των επιχειρηματιών και αποσκοπεί, αποκλειστικά και μόνο, στην προσαρμογή της νομοθεσίας στις αρχές της αναλογικότητας και της χρηστής διοίκησης, αλλά και στην εναρμόνιση με την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, των διοικητικών δικαστηρίων και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Τέλος, τονίζεται πως όσοι θέλουν να ασκούν σωστή αντιπολίτευση οφείλουν τουλάχιστον να ενημερώνονται για τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. «Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ