Bloomberg: Παγκόσμιοι «πρωταθλητές» απόδοσης το 2017 τα ελληνικά ομόλογα
Παγκόσμιοι πρωταθλητές απόδοσης για το 2017 αναδείχθηκαν τα ελληνικά ομόλογα, με αποδόσεις στα επίπεδα του 60%, σύμφωνα με το ετήσιο αφιέρωμα του Bloomberg.
Οι πέντε ελληνικοί τίτλοι, με λήξεις μεταξύ 2034 και 2042, έχουν με διαφορά την καλύτερη απόδοση μεταξύ των ομολόγων αναπτυγμένων αγορών, καθώς οι τιμές τους αυξήθηκαν φέτος από 59,3% έως 63,7%.
Ακόμη εάν ληφθούν υπόψη και οι αναδυόμενες αγορές, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι αρκετά υψηλότερες από τις αποδόσεις που κατέγραψαν τα ομόλογα του Μπελίζ και της Αργεντινής, με αποδόσεις 38,7% και 30% αντιστοίχως, που είχαν τις καλύτερες αποδόσεις στις αναδυόμενες αγορές.
Οι υψηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έρχεται σε μία χρονιά κατά την οποία τα ομόλογα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας είχαν αρνητικές αποδόσεις 2,4% και 2,7% αντιστοίχως.
Το ράλι των ελληνικών ομολόγων στηρίχθηκε στο επιτυχές swap των ομολόγων του PSI, στην οριστική ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου 2018, τις προσδοκίες για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης στους πρώτους μήνες του νέου έτους.
Σταθερό στα 111 δολάρια το βαρέλι το Μπρεντ - Άνοδος στις ασιατικές αγορές
09:58
Θεσσαλονίκη: 5χρονος ακρωτηριάστηκε σε νηπιαγωγείο - Πόρτα του έκοψε τον δάχτυλο του χεριού του (vid)
09:49
Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
09:40
Εμπειρίες εμπνευσμένες από την Οδύσσεια βάζουν τη Μεσσηνία στο επίκεντρο του experiential travel
09:30