ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέμα ωρών η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Θέμα ωρών η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ακόμη και απόψε τα μεσάνυκτα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Με το 600 σελίδων πολυνομοσχέδιο θα οριστικοποιηθούν περίπου 50 από τα 60 εκκρεμή προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και τα υπόλοιπα θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στην προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αλλαγές στο «επίδομα παιδιού», καθώς και φορολογικά ζητήματα, τα οποία, ωστόσο, χαρακτηρίζονται «διαδικαστικού χαρακτήρα».

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου ψηφίζονται τα προαπαιτούμενα από τη Βουλή

Κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε αισιόδοξος ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου θα δοθεί η έγκριση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και στη συνέχεια, στις αρχές Φεβρουαρίου, θα εκταμιευθεί η δόση από τον ESM, το ύψος της οποίας, πάντως, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

Ο ίδιος απεκάλυψε πως ενδέχεται να υπάρξει εντός της ημέρας τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου.

Σημειώνεται, ότι την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ενώ το ψηφισμένο νομοσχέδιο θα βρεθεί στη συνέχεια στο «μικροσκόπιο» των πιστωτών για τη σύνταξη της θετικής έκθεσης συμμόρφωσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ