ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγή σκυτάλης στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους

Αλλαγή σκυτάλης στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) τοποθετήθηκε με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δανεισμού και Διαχείρισης του ΟΔΔΗΧ, Δημήτρης Τσάκωνας.

Ο κ. Τσάκωνας είναι πτυχιούχος Μαθηματικός, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική και υπηρετεί επί σειρά ετών στον ΟΔΔΗΧ.

Να σημειωθεί πως ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Στέλιος Παπαδόπουλος, αφυπηρετεί τις επόμενες ημέρες από τον Οργανισμό μετά από εξαετή θητεία σε αυτόν. Ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος ήλθε στον ΟΔΔΗΧ μετά από πολύχρονη εργασία στην BNP Paribas θα εργάζεται πλέον για την JP Morgan.

Κατά πληροφορίες ο κ. Παπαδόπουλος μετέβη χθες, Τρίτη, στις Βρυξέλλες όπου είχε τις τελευταίες του προγραμματισμένες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με αξιωματούχους της ευρωπαϊκού συμβουλίου για θέματα σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

Η αποχώρηση του κ. Παπαδόπουλου βρίσκει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών, γεγονός που σχετίζεται με τη μεθοδική εργασία που ο ίδιος και ο κ. Τσάκωνας επιτέλεσαν τα τελευταία χρόνια και με τον επιτυχημένο σχεδιασμό του ΟΔΔΗΧ για την επάνοδο της χώρας στις αγορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ