Θετικό κλίμα στο EuroWorking Group για την Ελλάδα
Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε το σημερινό EuroWorking Group και σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών «υπήρξε θετική αποτίμηση της πορείας υλοποίησης των προαπαιτούμενων».
Το EuroWorking Group ενημερώθηκε στις Βρυξέλλες από τους θεσμούς και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων αλλά και για την πρόοδο στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
Δεδομένου ότι η ελληνική Βουλή δεν έχει ακόμη ψηφίσει τα προαπαιτούμενα μέτρα, οι εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ και οι θεσμοί απλά διαπίστωσαν την πρόοδο που έχει συντελεστεί, καθώς επίσης και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν έως τις 22 Ιανουαρίου και την συνεδρίαση του Eurogroup, προκειμένου η Ελλάδα να διασφαλίσει μια θετική έκθεση συμμόρφωσης που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 4,5 δις ευρώ.
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει εφαρμοστικές εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς.
Κατά πληροφορίες σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου με την κυβέρνηση να πιάνει έως στις αρχές Φεβρουαρίου το στόχο για την αποπληρωμή 1,2 δισ. ευρώ.
Συνελήφθησαν 27 οδηγοί την τελευταία εβδομάδα στην Αττική – Οι δέκα είχαν καταναλώσει αλκοόλ
15:32
Άντι Μπέρναμ: Στο Ηνωμένο Βασίλειο «ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο σε διαφωνίες και όχι σε πράξεις»
15:26
Γερμανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πυροβολισμούς στο Στάντε της Κάτω Σαξονίας - Δύο συλλήψεις
15:18
Η Στίβι Νικς αναμένεται να τραγουδήσει στον γάμο της Τέιλορ Σουίφτ και του Τράβις Κέλσι
15:14