Διαφωνεί ο Κονστάντσιο στην μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο
Δεν υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα για την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ένα επωνομαζόμενο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα la Repubblica ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο.
Όπως σχολίασε, ο ίδιος θα διατηρούσε τον ESM ως έχει, «με τα καθήκοντά του, τα οποία εκτελεί καλά».
«Δεν βλέπω επιχειρήματα για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου και τη δημιουργία μιας νέας οντότητας, μειώνοντας τον ρόλο της Κομισιόν», συμπλήρωσε ο κ. Κονστάτσιο.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ακόμα και μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει στο ήμισυ τις αγορές ομολόγων της, αρχής γενομένης από αυτόν τον μήνα, ο κ. Κονστάντσιο σημείωσε πως δεν αποκλείει η νομισματική πολιτική να συνεχίσει να είναι «πολύ διευκολυντική για πολύ καιρό».
Δραματική πρόβλεψη ΟΗΕ για Βενεζουέλα: Μπορεί να υπάρξουν έως και 10.000 νεκροί
22:01
ΑΑΔΕ: Παράταση έως 30 Οκτωβρίου για τις Δηλώσεις Πληροφοριών Συμπληρωματικού Φόρου
21:52
Ουκρανία: Επτά νεκροί σε ρωσικά πλήγματα
21:43
Επιμένει το Ιράν ότι δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες με τις ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες
21:33