Μεγάλου: H Πειραιώς θα μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018
Σε αύξηση των χορηγήσεων, με επίκεντρο νέα δάνεια κυρίως προς επιχειρήσεις, θα προχωρήσει το 2018 η Τράπεζα Πειραιώς.
Η Τράπεζα έχει βελτιώσει τη ρευστότητά της και όπως δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της, Χρήστος Μεγάλου, η Πειραιώς κατέγραψε σημαντική μείωση της χρηματοδότησής της από το ευρωσύστημα και έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018.
Καλύτερα από τους στόχους κινείται επίσης η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στο τέλος του 2017, το απόθεμα των NPLs υποχώρησε κάτω από τα 20 δισ. ευρώ έναντι του στόχου των 20,1 δισ. ευρώ.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μεγάλου, η ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, η σταδιακή άρση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) και η περαιτέρω ενίσχυση της πρόσβασης στις αγορές, θα είναι οι βασικοί παράγοντες για τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος το 2018.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ως στόχο την αύξηση των χορηγήσεων κατά 1% το 2018, δίνοντας έμφαση σε νέα δάνεια προς επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες.
Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των χορηγήσεων από την έναρξη της κρίσης για την Τράπεζα, η οποία πέτυχε την σύγκλιση του δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο επίπεδο του 100%.
SPONSORED
Πολάκης: «Τα ιστορικά κόμματα δεν καταργούνται με ατομικές αποφάσεις»
15:15
Το διπλωματικό «στοίχημα» που δεν βγήκε και γιατί ο Πούτιν εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμούς
15:07
Πρωθυπουργός Αλβανίας για σχέδιο Κούσνερ: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι δεν υπάρχει σχέδιο»
14:58
Μπαράζ μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 219 μέσα σε ένα 24ωρο
14:50