ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Ντράγκι με Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Χουλιαράκη στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Ντράγκι με Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Χουλιαράκη στις Βρυξέλλες
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές παρουσίασαν στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν και το μέλος του Εκτελεστικούς Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ και ο Φραντσέσκο Ντρούντι, ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του προγράμματος σε λίγους μήνες, τη διαμόρφωση των συνθηκών μετά τον Αύγουστο του 2018 και το σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα.

Κατά τις ίδιες πηγές η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει. «Ο σχεδιασμός αυτός στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, την κοινωνική συνοχή και καταπολεμά αποτελεσματικά τις ανισότητες και τις παθογένειες του παρελθόντος», ανέφεραν σχετικά κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης ανέλυσαν στον Μάριο Ντράγκι την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές και στην κατεύθυνση αυτή επισήμαναν ότι, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου 2017, ήδη δημιουργείται ένα ταμείο-ασπίδα προστασίας (cash buffers), που θωρακίζει τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ