ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο 186,77 εκατ. ευρώ σε στοιχηματική εταιρεία

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο 186,77 εκατ. ευρώ σε στοιχηματική εταιρεία
Shutterstock Stock Photos

Πρόστιμο ύψους 186,77 εκατ. ευρώ επέβαλε το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε μία από τις θυγατρικές εταιρείες αθλητικού στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών του ομίλου GVC Holdings PLC, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η θυγατρική του ομίλου λειτουργεί με ελληνική άδεια και η φορολογική οφειλή αφορά την περίοδο 2010 και 2011. Την περίοδο εκείνη, η θυγατρική εταιρεία ανήκε στη Sportingbet, πριν από την εξαγορά της από την GVC το 2013.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συνολικό ποσό της οφειλής, που ανέρχεται στα 186,77 εκατ. ευρώ, είναι σημαντικά υψηλότερο από τα συνολικά έσοδα της θυγατρικής εκείνη την περίοδο.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία υπογραμμίζει ότι ανάλογη ειδοποίηση για επιβολή προστίμων έχουν λάβει και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο gaming.

Σύμφωνα με την GVC, ο όμιλος που αμφισβητεί τη βάση του υπολογισμού της φορολογικής οφειλής, θεωρώντας ότι το εκτιμώμενο ποσό είναι υπερβολικό, αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ασκήσει έφεση.

Επίσης, όπως αναφέρει, για να μπορέσει η θυγατρική του ομίλου να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, πρόκειται να προχωρήσει σε διοικητική επίλυση διαφορών με τις ελληνικές Αρχές, καταβάλλοντας περίπου 7,8 εκατ. ευρώ τον μήνα για τους επόμενους 24 μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ