ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομική μείωση φόρων ακινήτων σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Δελφούς

Αναδρομική μείωση φόρων ακινήτων σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Δελφούς
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Αναδρομική μείωση φορολογίας θα έχουν κάτοχοι ακινήτων σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Δελφούς, καθώς στα πλαίσια εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων θα επαναϋπολογιστούν οι φόροι ακινήτων των περιοχών αυτών για τα έτη 2010 έως 2016.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εφαρμόζοντας απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση των φόρων ακινήτων για τις ιδιοκτησίες σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Δελφούς, εφαρμόζοντας νέες μειωμένες αντικειμενικές αξίες.

Συγκεκριμένα, θα γίνει νέα εκκαθάριση βεβαίωσης ΦΑΠ ετών 2010, 2011, 2012 και 2013 για τα Φυσικά Πρόσωπα, αλλά και ΕΝΦΙΑ ετών 2014, 2015, 2016 και για τα Φυσικά και για τα Νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους σε ακίνητο που, ως Τιμή Ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του, λαμβάνεται η τιμή της Β’ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Για το λόγο αυτό, από σήμερα 29/1/2018 στις 17:00 έως και την Παρασκευή 2/2/2018 στις 22:00, δεν θα είναι διαθέσιμη η υποβολή δηλώσεων Ε9 στα κατά περίπτωση έτη και μόνο για τους φορολογούμενους που εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, θα εκδοθούν νέες πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου ΕΝΦΙΑ έτους 2017 για τα φυσικά και νομικά -πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο που:

  • Ως Τιμή Ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του λαμβάνεται η τιμή της Β’ και Στ’ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ή η τιμή της Α’ και Γ’ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.
  • Είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού φορολογητέας αξίας ακινήτων. και βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Παρνασσού του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας.
  • Είναι όντος αντικειμενικού προσδιορισμού φορολογητέας αξίας ακινήτων και βρίσκεται στους Οικισμούς Επταλόφου, Λιλαίας και Πολυδρόσου της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ