ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 8 και 9 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα ο Πιερ Μοσκοβισί

Στις 8 και 9 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα ο Πιερ Μοσκοβισί
REUTERS/Francois Lenoir

Σειρά επαφών με πολιτικούς και πολιτειακούς φορείς αναμένεται να έχει στην Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, που θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 8 και 9 Φεβρουαρίου και θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την Πέμπτη στις 9:30 καθώς και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 15:00.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ την επομένη, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Την Πέμπτη, ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά ενώ την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πρωί της Παρασκευής, στις 9:15, ο κ. Μοσκοβισί θα μεταβεί στη Βουλή για να απευθύνει ομιλία στα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα καθώς και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και κεντρική ομιλία στο «The World in 2018 Gala Dinner» του The Economist (ώρα 19:30).

Την Παρασκευή, ο Επίτροπος θα πραγματοποιήσει ομιλία σε φόρουμ με θέμα «Grèce: les chemins de l'espoir - Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας» (ώρα 11:00).

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, έκανε λόγο για επίσκεψη βαρύνουσας σημασίας δεδομένων τόσο της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται όσο και του πλήθους των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν. Επίσης ανέφερε ότι «για την οριστική έξοδο από την πολυετή κρίση αλλά και την εδραίωση ενός σταθερού πλαισίου που θα προσελκύει επενδύσεις και θα προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στην χώρα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ