Πληρωμή παραβόλων μέσω POS
Νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν σύντομα τη δυνατότητα έκδοσης και πληρωμής παραβόλων μέσω των ΑΤΜ και των συσκευών POS, χωρίς δηλαδή να απαιτείται μετάβαση και αναμονή των πολιτών στα ταμεία των τραπεζών σχεδιάζουν η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Παράλληλα οι πολίτες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “e-παράβολο”, μπορούν ήδη να εκδίδουν τα παράβολα για την άδεια πολιτικού γάμου και την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος. Εντός του 2018, θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ηλεκτρονικά το σύνολο των παραβόλων των δήμων.
Η ηλεκτρονική έκδοση των παραβόλων των δήμων υποστηρίζεται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών και τον κόμβο υπηρεσιών της ΚΕΔΕ, ο οποίος φιλοξενείται στο πλέον σύγχρονο υπολογιστικό κέντρο του Δημοσίου, το G-cloud της Γ.Γ.Π.Σ., σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.
Τους τελευταίους μήνες εντάχθηκαν στο e-παράβολο τα παράβολα της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και μεγάλος αριθμός παραβόλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα δικαστήρια της χώρας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), των ΚΕΠ και των Τραπεζών, έχουν συνολικά διατεθεί πάνω από 14 εκατομμύρια e-παράβολα από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής. Μόνο το 2017, εκδόθηκαν 5 εκατομμύρια e-παράβολα (αύξηση 25% από το 2016) και πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 280 εκατ. ευρώ (αύξηση 47% από το 2016).
Χρ. Ταραντίλης (EY Ελλάδος) στο Delphi Economic Forum: Άμεσα μέτρα και εκπαίδευση για την παραπληροφόρηση από το AI»
11:20
Γιάντσης στο CNN Greece: Εμβληματικό έργο η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης - Το στοίχημα για την ΚτΠ
11:20
Ιαπωνία: Νεοφυής εταιρεία ζητεί να εγκριθεί μια θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες
11:17
Αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης στη Γερμανία - 2.656 αιτήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026
11:12