Τράπεζες: Χαμηλώνουν τον πήχη για τους πλειστηριασμούς ακινήτων
Αν και η κυβέρνηση δίνει μάχη με τον χρόνο για την ικανοποίηση των τελευταίων προαπαιτούμενων έως το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, προκειμένου να ξεκλειδώσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης τα νέα από το μέτωπο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν είναι καλά.
Η επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η διάχυσή τους σε πανελλαδικό επίπεδο παραμένουν ακόμα ζητούμενο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ να μην κλείσει την Καθαρή Δευτέρα.
Το θέμα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων, ευρύτερα, συζητήθηκε χθες και στο γεύμα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με τους τραπεζίτες, με τον Γιάννη Στουρνάρα να ζητά, κατά πληροφορίες, από τις τράπεζες «να τρέξουν».
Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι, παρά την πρόθεση ταχύτερης μείωσης των κόκκινων δανείων, οι αρρυθμίες στη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν οδηγήσει σε επαναπροσδιορισμό των ετήσιων στόχων από τους 10.000 σε περίπου 5.000-6.000 πλειστηριασμούς ακινήτων.
Στο ηλεκτρονικό σύστημα μεταφέρονται σταδιακά όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Μέχρι προχθές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είχαν μεταφερθεί 1.341 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες και ορισμένοι με επισπεύδοντες ιδιώτες.
SPONSORED
Eurovision 2026: Η Βουλγαρία στον ρυθμό του «Bangaranga» μετά τον θρίαμβο της Dara
13:08
Xρηματοδότηση 34,8 εκατ. ευρώ για τον «Προσωπικό Βοηθό» - Οι δικαιούχοι
13:04
Θείος και ανίψια εκβίαζαν αγρότες και άρπαξαν 600.000 από επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ
13:01
Ξεκινούν από 16 Ιουνίου τα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων
12:57