ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα

Νέες διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιμέτωποι με πρόστιμα έρχονται οι ιδιοκτήτες 600.000 ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς οι φορολογικές αρχές θα τους στείλουν σύντομα τα ειδοποιητήρια.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει σε νέες διασταυρώσεις όπου οι παραβάτες είναι αντιμέτωποι με αφαίρεση πινακίδων, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, χρηματικό πρόστιμο αλλά και ποινικές κυρώσεις.

Το ύψος του χρηματικού προστίμου έχει καθοριστεί σε 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ., 150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.εκ. και 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κ.εκ. και άνω.

Υπολογίζεται ότι μετά το περυσινό σαφάρι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων έσπευσαν να τα ασφαλίσουν για να γλιτώσουν το πρόστιμο. Τα συμβόλαια αυτά σε λίγο καιρό λήγουν και υπάρχει φόβος να μην υπάρξει ανανέωση. Υπάρχει δηλαδή φόβος ο αριθμός των 600.000 ανασφάλιστων να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Προ ημερών ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και πρόεδρος του Συστήματος Φιλικού Διακανονισμού, Δημήτρης Ζορμπάς, σημείωσε ότι ο στόλος των ασφαλισθέντων οχημάτων μειώθηκε στις αρχές του 2018 κατά περίπου 55.000 αυτοκίνητα.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον τα ανασφάλιστα οχήματα ασφαλιστούν, τότε τα έσοδα του κράτους θα είναι σημαντικά καθώς επί των ασφαλίστρων επιβάλλονται ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος στις ασφαλιστικές εταιρείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ