ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μεμονωμένη στιγμή έντασης» μεταξύ Τσακαλώτου και Ντράγκι στο Eurogroup

«Μεμονωμένη στιγμή έντασης» μεταξύ Τσακαλώτου και Ντράγκι στο Eurogroup
European Union

Μια «μεμονωμένη στιγμή έντασης», όπως την χαρακτήρισαν παριστάμενοι στο Eurogroup, αμαύρωσε τη συζήτηση της Ευρωομάδας για την Ελλάδα.

Η μικροένταση προεκλίθη από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος αντέδρασε όταν ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ντράγκι, υποστήριξε κατά την διάρκεια της συζήτησης, ότι ο τρόπος λειτουργίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρέπει να είναι εύρυθμος και αποτελεσματικός ώστε να βρίσκεται στα πλαίσια των στόχων του προγράμματος.

Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τσακαλώτου που ζήτησε σε λίγο υψηλότερο τόνο από το συνηθισμένο από τον πρόεδρος της ΕΚΤ να είναι πιο λεπτομερής και να πει τι ακριβώς εννοεί.

Μετά την έκρηξη αυτή ωστόσο οι τόνοι έπεσαν και δόθηκαν οι εξηγήσεις.

Οι θεσμοί ζητούν να υπάρξει κανονική ροή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να αντικατασταθούν οι συμβολαιογράφοι που δεν συνεργάζονται και να υπάρξει καταγραφή της ροής των φυσικών πλειστηριασμών που μετατρέπονται σε ηλεκτρονικούς.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποβάθμιζαν το συμβάν και ανέφεραν πως ο κ. Τσακαλώτος έχει μια εξαιρετική σχέση με τον Μάριο Ντράγκι.

Ερωτηθείς για το συμβάν ο Μάριο Σεντένο είπε πως «δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο» και πως συχνά υπάρχουν έντονες στιγμές στο Eurogroup.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως μεταξύ των δύο ανδρών έγινε μια συζήτηση για την «μεγαλύτερη ακρίβεια των στοιχείων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ