Μοίρασε «λουκέτα» η ΑΑΔΕ στο τριήμερο της Αποκριάς
Πηγή: EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκατοντάδες φορολογικές παραβάσεις εντόπισε και βεβαίωσε η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα κατά τη διάρκεια του προηγουμένου εορταστικού τριημέρου.

Διαβάστε επίσης

Στην Πάτρα η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων διενήργησε ελέγχους σε 102 επιχειρήσεις εστίασης, parking, καρναβαλικών γκρουπ, καταστήματα στολών, επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, κ.α. και εντόπισε και βεβαίωσε φορολογικές παραβάσεις στις 66, ήτοι το ποσοστό παραβατικότητας ήταν 64,70%. Η ΑΑΔΕ προχώρησε σε 2 αναστολές λειτουργίας και στην κατάσχεση παραβιασμένου φορολογικού μηχανισμού.

Στην Αττική το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και τη Καθαρά Δευτέρα έγιναν 104 έλεγχοι και εντοπιστήκαν 71 επιχειρήσεις που είχαν υποπέσει σε παραβάσεις (ποσοστό παραβατικότητας 68,27%). Μάλιστα, σε τέσσερεις περιπτώσεις μπήκαν και άμεσα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις.

Η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Αττικής έβαλε λουκέτο σε επιχείρηση εστίασης στο Μαραθώνα για τη μη έκδοση αποδείξεων αξίας 897,40 ευρώ, σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα για τη μη έκδοση 100 αποδείξεων αξίας 600 ευρώ. Σε ψαροταβέρνα στη Χαλκίδα για τη μη έκδοση 15 αποδείξεων αξίας 1.115,07 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν 102 έλεγχοι και εντοπίσθηκαν 60 παραβάτες, ήτοι η παραβατικότητα ήταν στο 59%. Στις συνολικά 276 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ακολούθησαν και πέντε άμεσες αναστολές λειτουργιάς καταστημάτων.


Διαβάστε επίσης

Ένας στους δύο φορολογουμένους δεν έχει υποβάλει ακόμη δήλωση

Στα 771 ευρώ ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής στοιχείων χρηματοοικονομικών λογαριασμών κατοίκων αλλοδαπής στην ΑΑΔΕ

Ολοκληρώνει η ΑΑΔΕ το Μητρώο για τα Airbnb