ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβλήθηκε η επίσκεψη της Ντανιέλ Νουί στην Αθήνα

Αναβλήθηκε η επίσκεψη της Ντανιέλ Νουί στην Αθήνα
Τράπεζα της Ελλάδος

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα επίσκεψη στην Αθήνα της Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του SSM, εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Ντανιέλ Νουί θα είχε επαφές με τις τραπεζικές διοικήσεις για τα εν εξελίξει τεστ αντοχής των τραπεζών, αλλά και επαφές με τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και κυβερνητικούς παράγοντες. Την 1η Μαρτίου είχε προγραμματιστεί να απευθύνει ομιλία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η αναβολή της επίσκεψης οφείλεται σύμφωνα με αρμόδιες πηγές στην ανάγκη παραμονής της στη Φρανκφούρτη, μετά την χρεοκοπία της λετονικής τράπεζας ABLV.

Η τράπεζα της Λετονίας κηρύχτηκε σε χρεοκοπία και εκκαθάριση μετά από τις κατηγορίες από τις αμερικανικές Αρχές για μεγάλης έκτασης ξέπλυμα χρήματος και την αδυναμία της να εκπονήσει το αναγκαίο σχέδιο διάσωσης.

Το Ενιαίο Συμβούλιο Εκκαθάρισης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ξεκαθάρισε πως δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον να μείνει ανοικτή η ιδιωτική τράπεζα.

Πάντως δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα ματαιωθεί η ομιλία της Ντανιέλ Νουί στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, κάτι που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις γύρω από την ABLV.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ