ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κωνσταντινόπουλος: Πέντε μήνες περιμένουμε ενημέρωση από τον κ. Τσακαλώτο για την Εθνική Ασφαλιστική

Κωνσταντινόπουλος: Πέντε μήνες περιμένουμε ενημέρωση από τον κ. Τσακαλώτο για την Εθνική Ασφαλιστική
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ο κ. Τσακαλώτος, εδώ και μήνες δεν προσέρχεται στη Βουλή για να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτουμε σε εβδομαδιαία βάση για την Εθνική Ασφαλιστική. Τώρα πλέον όμως, οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα στην ερώτηση πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θα είναι η ζημία για την Εθνική Τράπεζα και για τους εργαζομένους από την αποτυχία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής», δηλώνει στο CNN Greece o βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ελληνικό και διεθνή τύπο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει καλέσει από τον Οκτώβριο τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τις πληροφορίες ότι η εταιρεία ελληνοαμερικανικών συμφερόντων Exin, αντιμετωπίζει μείζονα προβλήματα που δεν της επιτρέπουν να προχωρήσει στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος έχει παράλληλα ζητήσει διευκρινίσεις για το εάν όντως ισχύουν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ότι ο φάκελος που κατατέθηκε από την Exin στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι «εξαιρετικά ανεπαρκής» και καλεί τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την Εθνική Τράπεζα εάν ακυρωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ