Σχέδια από ΔΕΗ για τα ανείσπρακτα χρέη
Για την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ μετατέθηκε η έγκριση του νέου κανονισμού που θα αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών από τους λογαριασμούς ρεύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος τρόπος διακανονισμού, που περιλαμβάνει τις προ-τάσεις της κοινοπραξίας των εταιρειών με επικεφαλής την Qualco, αποσκοπεί στην αύξηση των εισπράξεων κατά 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ στον σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει για την πρόσληψη των εξειδικευμένων εταιρειών περιέγραφε μεταξύ άλλων πρακτικές όπως η διαμόρφωση διακανονισμών «α λα καρτ», οι τηλεφωνικές ενημερώσεις κ.ά..
Παράλληλα, η κυβέρνηση θα πρέπει να τρέξει σχέδιο δράσης για την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα στο αναθεωρημένο Μνημόνιο τονίζεται ότι αποτελεί προαπαιτούμενο η άμεση είσπραξη από τη ΔΕΗ όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του στενού δημόσιου τομέα ( όπως από τα υπουργεία ), ενώ μέχρι το Μάιο θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (αυτοδιοίκηση, εταιρείες του Δημοσίου, κ.α.).
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
03:00
Παράταση Υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων έως 24 Ιουλίου: Οδηγός και Διόρθωση Λαθών μέσω myAADE
02:00
Συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου: Πώς και πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους
01:00
ΑΑΔΕ: Πώς θα γίνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός με 72 δόσεις - Ποιοι μπορούν να ενταχθούν
00:30