Στα 3,13 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημόσιου τον Ιανουάριο
Μείωση κατά 167 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τα βεβαιωμένα χρέη του Ελληνικού Δημοσίου προς προμηθευτές και φορολογούμενους τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα να φθάσουν στα 3,13 δισ. ευρώ, από 3,3 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο. Στα τέλη Ιανουαρίου 2017, τα φέσια του Δημοσίου ήταν στα 4,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων της γενικής κυβέρνησης ανήλθαν στα 2,4 δισ. ευρώ έναντι 2,53 δισ. τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν στα 692 εκατ. ευρώ, από 765 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο.
Πέρυσι τον Ιανουάριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου ήταν στα 3,602 δισ. ευρώ, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων στα 1,2 δισ. ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα χρέη των Ταμείων τον Ιανουάριο 2018 ανήλθαν στα 1,4 δισ. ευρώ, έναντι 1,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, ενώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ διατηρήθηκαν αμετάβλητες στα 532 εκατ. ευρώ.
Τον Ιανουάριο του 2017 τα χρέη των Ταμείων ήταν στα 2,238 δισ. ευρώ και οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στο 1,33 δισ. ευρώ.
Ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο: Δεκάδες νεκροί - Παιδιά εγκλωβισμένα στα συντρίμμια (pics&vids)
17:15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ CNN GREECE : «Δεν είναι το τέλος του κόσμου», «δεν ζούμε στο Μεσαίωνα»: Τι λένε έφηβοι και γονείς για το μπλόκο στα social media
17:10
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Βασιλίσσης Όλγας - Σε πλήρη λειτουργία ο αναβαθμισμένος άξονας (pics)
17:02
Κοινή δήλωση δέκα Ευρωπαίων ηγετών χαιρετίζει την εκεχειρία ΗΠΑ - Ιράν: Συνυπογράφει ο Μητσοτάκης
16:54