Κοστέλο: Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη περισσότερο από ελάφρυνση χρέους
Πηγή: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται την ανάπτυξη περισσότερο από την ελάφρυνση χρέους ως προϋπόθεση για τη μακροχρόνια ανάκαμψη της εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας σε εκδήλωση του Deree School of Business που έχει ως θέμα «Οι Νέοι Ηγέτες στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Ο Ιρλανδός αξιωματούχος της Κομισιόν ανέφερε στην ομιλία του πως ήταν λάθος εκ μέρους της ευρωπαϊκής πλευράς που καθυστέρησε τόσο πολύ να δρομολογήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, επέκρινε τις ελληνικές κυβερνήσεις για την έλλειψη ιδιοκτησίας των προγραμμάτων σε όλους τους τομείς.

«Και τα δύο αυτά στοιχεία συνέβαλαν στην υπερβολική δημοσιονομική προσαρμογή», είπε ο Κοστέλο προσθέτοντας πως η ανεργία θα ήταν ακόμη υψηλότερη χωρίς μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας

Αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ελάφρυνση χρέους για να επιτύχει μια μακροχρόνια ανάκαμψη, ωστόσο τόνισε πως ακόμη περισσότερο η χώρα έχει ανάγκη μια βιώσιμη ανάπτυξη υποστηριζόμενη από μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις για την αύξηση των ποσοστών απασχόλησης και την αύξηση των επενδύσεων.


Διαβάστε επίσης

Μέγαρο Μαξίμου: Η Ελλάδα εγκαταλείπει οριστικά τα μνημόνια και τη λιτότητα

Αξιόπιστη λύση για το χρέος-Αυλαία για τα Μνημόνια

Μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup: «Αγκάθι» η επιμήκυνση των δανείων του EFSF

Eurogroup: Κρίσιμη συνεδρίαση για δόση, χρέος και εποπτεία