ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ελληνικές αποκρατικοποιήσεις ενδιαφέρουν τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες

Οι ελληνικές αποκρατικοποιήσεις ενδιαφέρουν τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες
CDU Business Council

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του συνεδρίου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (Wirtschaftsrat CDU) στο Βερολίνο. Πρόκειται για μια επιχειρηματική ένωση υποστηρικτή των  Χριστιανοδημοκρατικών απόψεων που εκπροσωπεί τα συμφέροντα περισσότερων από 12.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου τοποθετήθηκαν για την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Ριχάρδος Λαμπίρης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι οποίοι μίλησαν σε ενότητα με θέμα «Ευρώπη: Προετοιμασία για μια ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, επενδύσεις και σταθερότητα».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδος Λαμπίρης παρουσίασε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου και τις δράσεις που δρομολογούνται τους επομένους μήνες. Ο ίδιος εκτίμησε πως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μπορεί να έχει διαρκές θετικό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία και εστίασε στο γεγονός πως από τη σύστασή του το ΤΑΙΠΕΔ έχει ολοκληρώσει 30 συναλλαγές (σ.σ. αποκρατικοποιήσεις).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ