Στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα σε ταμειακή βάση
Το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018 σε 2,056 δισ. ευρώ, έναντι 3,292 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2017.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 843 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 1,59 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 8,2 δισ. ευρώ, από 7,5 δισ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 78 εκατ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 7,2 δισ. ευρώ, από 7,7 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017.
Χεζμπολάχ: Η συμφωνία της κυβέρνησης με το Ισραήλ μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο
22:21
Παρά την αναστολή εκκένωσης στον Περσικό Κόλπο, 115 πλοία πέρασαν τα Στενά του Ορμούζ
22:17
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Neuville με Hyundai i20 N Rally1 στην κορυφή
22:08
Νετανιάχου για συμφωνία με το Λίβανο: Το Ισραήλ παραμένει στην ουδέτερη ζώνη στο νότο
21:59