ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια είναι η FMI που επενδύει στους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως

Ποια είναι η FMI που επενδύει στους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως

Εντυπωσιακές ξενοδοχειακές μονάδες, πολυτελείς βίλες και οικιστικά συγκροτήματα κοσμούν τα ελληνικά νησιωτικά θέρετρα και αποδεικνύουν πως παρά την κρίση, σημειώνεται ανάπτυξη σε μερικά από τα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας, που αποτελούν πόλο έλξης για πλήθος τουριστών κάθε χρόνο.

Πέρα όμως από την τουριστική κίνηση που παρατηρείται, τα νησιά φαίνεται να προσελκύουν και εταιρείες εξειδικευμένων επενδύσεων. Μία από αυτές που ξεχωρίζουν και δραστηριοποιούνται έντονα τόσο στη χώρα μας όσο και στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων είναι η First Mediterranean Investments.

Η FMI είναι η μητρική εταιρεία της Mayfair Land and Development, της Grace Hotels και της EuroEnergy. Σημειώνει μακροχρόνιες εμπορικές επαφές στην περιοχή και κατέχει επενδύσεις σε επιλεγμένους επιχειρηματικούς τομείς, όπως η ιδιοκτησία και ανάπτυξη ξενοδοχείων και ακίνητης περιουσίας. Ποιος είναι, όμως, ο ρόλος κάθε θυγατρικής εταιρείας της FMI; Ποιες είναι οι επενδύσεις που πραγματοποιούν και πώς συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας;

Τα έργα της Mayfair Land and Development συμβάλλουν στην ανάπτυξη ποιοτικών ακινήτων στην περιοχή της Μεσογείου

Η Mayfair Land and Development είναι μία κτηματομεσιτική εταιρεία που κατέχει, επενδύει και διαχειρίζεται υψηλής ποιότητας ακίνητη περιουσία. Στόχος της είναι να η ανάπτυξη ποιοτικών ακινήτων στην περιοχή της Μεσογείου και στα Βαλκάνια, διασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλη τη διάρκεια ζωής του έργου. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει την παράδοση του καλύτερου δυνατού προϊόντος τόσο στους αγοραστές όσο και στους τελικούς χρήστες των έργων της.

Έχει αναλάβει πολυάριθμα έργα ανάπτυξης και ανακαίνισης ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του χαρτοφυλακίου του Libra Group. Πιο συγκεκριμένα, τρέχοντα έργα της, περιλαμβάνουν την τελευταία φάση της ανάπτυξης του εμβληματικού ξενοδοχείου Grace Santorini, καθώς και τη συνολική ανοικοδόμηση του Grace Marrakech στο Μαρόκο. Η Mayfair συμμετέχει επίσης στον σχεδιασμό ενός σημαντικού νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Καλαμάτα της Πελοποννήσου.

2 copy copy copy copy copy copy

Grace: Ο βραβευμένος όμιλος με πολυτελή ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο

Μία ακόμη θυγατρική της FMI είναι η Grace Hotels. Ο λόγος για τον πολυβραβευμένο διεθνή όμιλο πολυτελών ξενοδοχείων μπουτίκ, που προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες και διακρίνονται για την κομψότητα και την απλότητά τους. Τα περιζήτητα θέρετρα βρίσκονται στις πέντε ηπείρους ενώ η Grace συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως.

Οι πρόσφατες μονάδες που έχουν ολοκληρωθεί ή θα που λειτουργήσουν σύντομα είναι οι: Grace Mykonos, Grace Santorini, Grace Marrakech και η Grace Cafayate - ένα συγκρότημα ξενοδοχείων και βιλών στην αμπελουργική καρδιά της βόρειας Αργεντινής. Η εταιρεία έχει επίσης μια συλλογή από ιστορικά ξενοδοχεία τα οποία αποτελούν μία ανεκτίμητη «κληρονομιά»: Το Grace Mayflower Inn & Spa στο Κονέκτικατ, το Grace Vanderbilt στο Rhode Island, και το Grace White Barn Inn & Spa στο Μέιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφορα ξενοδοχεία υπό ανέγερση, μεταξύ των οποίων το Grace St. Moritz στην Ελβετία, και τα νησιώτικα συγκροτήματα ξενοδοχείων και κατοικιών Grace Kalamata και Grace Kea στην Ελλάδα.

3 copy copy copy copy copy

EuroEnergy: Η εταιρεία που επενδύει στην ανανεώσιμη ενέργεια

Καθώς ο τομέας της ανανεώσιμης ενέργειας συνεχίζει να αναπτύσσεται και δημιουργούνται διαρκώς νέες ευκαιρίες. Η EuroEnergy, που αποτελεί μία εταιρεία επενδύσεων στην ανανεώσιμη ενέργεια, αξιοποιεί τις ευκαιρίες αυτές, επενδύοντας σε μονάδες παραγωγής βιοαερίου, σε ηλιακά και αιολικά πάρκα.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις για την κάλυψη της ενεργειακής τους απόδοσης και τους στόχους των εκπομπών μέσω της παροχής ανταγωνιστικών νέων τεχνολογιών και εγκαταστάσεων παραγωγής, και υποστηρίζεται από την τοπική αυτοδιοίκηση των Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η EuroEnergy διαθέτει ένα ιστορικό απόκτησης, ανάπτυξης και λειτουργίας περιουσιακών στοιχείων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ παράλληλα ασχολείται με πολύπλοκα ρυθμιστικά πλαίσια και τις συνθήκες τοπικών αγορών.

4 copy copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ