H Fed αύξησε τα επιτόκια του δολαρίου κατά 0,25%
H ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια του δολαρίου κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,75% και διατήρησε την πρόβλεψη για δύο τουλάχιστον ακόμα αυξήσεις επιτοκίων το 2018.
Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα βλέπει πλέον τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2019, έναντι δύο που ανέμενε προηγουμένως.
Συγκεκριμένα έως το τέλος του 2019, τα επιτόκια του δολαρίου προβλέπεται να βρίσκονται στο 2,9% από 2,7% που αναμενόταν προηγουμένως. Το 2020 τα επιτόκια αναμένεται να βρίσκονται στο 3,4%, αντί για 3,1% που προέβλεπαν οι αξιωματούχοι το Δεκέμβριο.
Αν και η Fed προβλέπει ότι η οικονομία θα αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό τα επόμενα δύο χρόνια, άφησε αμετάβλητη την εκτίμηση της για τον πληθωρισμό στο 1,9% για το 2018 και στο 2% για το 2019.
Όσον αφορά την ανάπτυξη, η μέση πρόβλεψη των αξιωματούχων της Fed αυξήθηκε στο 2,7% για τη φετινή χρονιά από το 2,5% το Δεκέμβριο, ενώ για το 2019 αναβαθμίστηκε στο 2,4% από 2,1%.
Η πρόβλεψη για τον μακροχρόνιο βιώσιμο ρυθμό ανάπτυξης της αμερικάνικης οικονομίας έμεινε αμετάβλητη στο 1,8%.
Καιρός: Βροχές και την επόμενη εβδομάδα - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Κρήτη σήμερα - Υποχωρεί η σκόνη το Σαββατοκύριακο
09:47
Το «Bloodsport» επιστρέφει: Η Μικαέλα Κόελ ετοιμάζει remake του cult φιλμ του Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ
09:45
Υποχώρηση της βρετανικής κυβέρνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη μετά τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών
09:36
«Μάθε»: Ειρωνικό μήνυμα στα ελληνικά, χαραγμένο σε βλήμα σφεντόνας 2.000 ετών στους Άγιους Τόπους
09:30