ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επανέρχεται η Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική

Επανέρχεται η Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τίμημα χαμηλότερο των 600 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει το Μάιο του 2017 για την Εθνική Ασφαλιστική αναμένεται να προσφέρει η κινεζική Fosun εφόσον μετά τις 28 Μαρτίου υπάρξει νέος διαγωνισμός γαι την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.

Με τη συμφωνία με την Exin να οδεύει σε «ναυάγιο», κορυφαίο στέλεχος της Fosun επιβεβαίωσε στο Bloomberg τις πληροφορίες που ήθελαν τον κινεζικό επενδυτικό όμιλο να εκδηλώνει εκ νέου ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά αυτή τη φορά με χαμηλότερο τίμημα.

Η γενική διευθύντρια και εκτελεστική αντιπρόεδρος της Fosun, Κανγκ Λαν δήλωσε στο Bloomberg τα εξής:

«Η στρατηγική της Fosun αλλά και η εμπιστοσύνη της στην εταιρεία είναι γνωστές στον πωλητή και αναμένουμε ότι θα μας λάβουν υπόψη αν η Exin δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Η εταιρεία θα πρέπει να επανεκτιμήσει τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας πριν υποβάλει νέα προσφορά».

Πηγές της Fosun λίγο μετά από τις δηλώσεις της κυρίας Κανγκ Λαν σημειώνουν ότι ο όμιλος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία, δέσμευση και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να υποστηρίξουμε το φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης για την Εθνική Ασφαλιστική.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ως μεγάλος επενδυτής θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας φέρνοντας σημαντικά οφέλη και στους πολίτες», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι η Fosun με έδρα στη Σαγκάη διαχειρίζεται 65 δισ. Ευρώ παγκοσμίως. Στην Ελλάδα είναι γνωστή από τις επενδύσεις της στον όμιλο Folli Follie, της συμμετοχής της στην Club Med και την Thomas Cook αλλά και στο κοινοπρακτικό σχήμα που έχει αναλάβει το Ελληνικό μαζί με την Lamda Development.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ