Η επιστροφή των τραπεζών στην κανονικότητα στόχος ΕΕΤ - ΤΧΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών παρέθεσε σήμερα γεύμα εργασίας στη Διοίκηση και στα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Στο γεύμα συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΤ, και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των ελληνικών Τραπεζών, οι Πρόεδροι των Επιτροπών της, και Μέλη της Γενικής Γραμματείας.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί από τις συστημικές τράπεζες, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφορικά με τη βελτίωση των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών και την αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που προκύπτουν από τον εξαιρετικά μεγάλο όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και τις σημαντικές αλλαγές που προκύπτουν παγκοσμίως στο ρυθμιστικό πλαίσιο, την τεχνολογία και τον ανταγωνισμό.
Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ Νίκος Καραμούζης, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ Μάρτιν Τζόυρντα δήλωσαν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι τράπεζες θα συνεχίσουν το γόνιμο διάλογο και την αμοιβαία ενημέρωση, ώστε να συμβάλλουν σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης, στην επιτάχυνση της πλήρους επιστροφής των τραπεζών στην κανονικότητα, τις αγορές, και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες ξανά στην 54χρονη για την υπόθεση με τα 212 ζώα σε ακατάλληλες συνθήκες
10:12
Καιρός: Έρχεται επικίνδυνο 48ωρο με βροχές και καταιγίδες - Η πρόγνωση για τις 28 Οκτωβρίου
10:02
HUAWEI WATCH D3: Οι καινοτόμες λειτουργίες που το καθιστούν κάτι περισσότερο από ένα απλό smartwatch
10:00
Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διονύσης Καλαματιανός - Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και επίσημα
09:48