ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημέρωση του ολλανδικού κοινοβουλίου για τη λίστα Λαγκάρντ

Ενημέρωση του ολλανδικού κοινοβουλίου για τη λίστα Λαγκάρντ
Reuters

Το κοινοβούλιο της Ολλανδίας θα ενημερωθεί τις επόμενες εβδομάδες για την πρόοδο της Ελλάδος στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Βόπκε Χούκστρα αναμένεται να ενημερώσει στις 18 Απριλίου την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της χώρας του για το τι έχει πετύχει η ελληνική φορολογική διοίκηση μέσα από τη συνεργασία με τις ολλανδικές φορολογικές αρχές.

Η Ολλανδία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν παράσχει τεχνική συνδρομή στην Ελλάδα σε θέματα φορολογίας, με τους εμπειρογνώμονες της χώρας να έχουν επικουρήσει και στα ζητήματα της λίστας Λαγκάρντ.

Παρά τη τεχνική βοήθεια που έχει λάβει η ελληνική φορολογική διοίκηση την τελευταία εξαετία τα αποτελέσματα από τους ελέγχους των λιστών φοροδιαφυγής είναι ισχνά.

Στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονταν 2.062 ονόματα με συνολικές καταθέσεις 2 δισ. ευρώ περίπου. Από τις υποθέσεις που έχουν εξεταστεί έως σήμερα η φοροδιαφυγή που έχει βεβαιωθεί ανέχεται σε περίπου 325 εκατ. ευρώ και συνολικά οι φόροι που έχουν εισπραχτεί είναι μόλις 45,3 εκατ. ευρώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ