ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Εντός της επόμενης εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ενώ παράλληλα η ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία των εργαζομένων θέτουν σε εφαρμογή τα πρώτα απεργιακά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο με τις διατάξεις των εννέα άρθρων βρίσκεται στην τελική ευθεία, δηλαδή της σύνταξης της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της συγκέντρωση των υπογραφών των συναρμόδιων υπουργών. Όπως εκτιμούν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα κατατεθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη ή την Πέμπτη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Το περιεχόμενό του θα καθορίζει την απόσχιση των λιγνιτικών σταθμών της Μεγαλόπολης και της Μελίτης από τη μητρική ΔΕΗ και τη μεταφορά των περιουσιακών τους στοιχείων σε δύο θυγατρικές. Η μία στον Βορρά θα περιλαμβάνει τις μονάδες της Μελίτης της Φλώρινας και η δεύτερη στον Νότο όπου θα υπαχθούν εκείνες της Μεγαλόπολης της Αρκαδίας.

Με το ίδιο κείμενο θα επιδιώκεται η διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης όσων εργαζομένων περάσουν στους νέους ιδιοκτήτες των μονάδων, ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται και η δυνατότητα στη ΔΕΗ για την εκπόνηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου ή μετακίνησης προσωπικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ