ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραγωγική και σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσακαλώτου - Σολτς

Παραγωγική και σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσακαλώτου - Σολτς

Όλη η γκάμα των θεμάτων που άπτονται της Ελλάδος εξετάσθηκε στη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον υπουργό Οικονομικών της ΓερμανίαςΌλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση γνωριμίας έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και σε αυτή συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα, ήτοι το θέμα του χρέους, τα προαπαιτούμενα, η μεταμνημονιακή πορεία και το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Στη βάση αυτή η σημερινή συνεργασία χαρακτηρίστηκε ως «χρήσιμη και παραγωγική».

Ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς έχει ανοικτά ταχθεί υπέρ της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεδομένου ότι πρέπει να κρατήσει ισορροπίες στη κυβέρνηση συνεργασίας θα περιμένει το «πράσινο φως» από τους θεσμούς πριν συναινέσει σε οποιαδήποτε λύση για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο Σολτς αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Εξάλλου, στην ιστοσελίδα του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών αναρτήθηκε tweet και φωτογραφία από τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του και Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς. Αυτό αναφέρει τα εξής:

«Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση - Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς συναντά τον Έλληνα Υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο».

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικούς χρέους θα προηγηθεί των μέτρων για την ελάφρυνση που θα αποφασιστούν μετά το τέλος του προγράμματος. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Κατά τον ίδιο, στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων επί όλων των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και της ευρωπαϊκής πολιτικής, και αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ