ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει στην ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους το ΔΝΤ

Επιμένει στην ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους το ΔΝΤ
CNN Greece

Επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ανάγκη μεγάλης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους σύμφωνα με όσα τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπσφελντ παρουσιάζοντας σήμερα την έκθεσή του Ταμείου για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook).

Ο Όμπσφελντ ερωτήθηκε για την επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την Ελλάδα και για το εάν υπάρχει αρκετός χρόνος για να βρεθεί κοινό έδαφος με τους Ευρωπαίους για τα βασικά συστατικά του προγράμματος και ειδικά για την ελάφρυνση χρέους.

«Η σταθερή μας άποψη είναι ότι υπάρχει ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους και αυτή πρέπει να αποτελέσει μέρος του πακέτου πολιτικής. Και νομίζουμε ότι με ελάφρυνση του χρέους και τις κατάλληλες διαρθρωτικές πολιτικές, οι οικονομικές προοπτικές για την Ελλάδα μπορεί να είναι καλές», είπε ο Όμπσφελντ.

Αναλυτές από την Ουάσιγκτον αναφέρουν στο CNN Greece πως το ΔΝΤ δεν θα αμφισβητήσει τη δημοσιονομική πρόοδο της Ελλάδος, αλλά βασιζόμενο στις χειρότερες προβλέψεις του για την ανάπτυξη θα επιμένει σε μεγάλη και αξιόπιστη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Το εάν αυτή η εκτίμηση ευσταθεί θα καταδειχθεί αύριο όταν και θα δημοσιοποιηθούν οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τα ελληνικά δημοσιονομικά δεδομένα σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Εάν το ΔΝΤ υιοθετήσει τις προβλέψεις της Ελλάδος και των Ευρωπαίων για τα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022, ουσιαστικά θα στέλνει το μήνυμα πως η Ελλάδα έχει κάνει το κομμάτι των παρεμβάσεων που της αναλογούσε και πλέον απομένει στην ευρωζώνη να τηρήσει το δικό της σκέλος της συμφωνίας με τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις ελάφρυνσης του χρέους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ