ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέος και αξιολόγηση στο επίκεντρο των συναντήσεων Τσακαλώτου με Λαγκάρντ και Τόμσεν

Χρέος και αξιολόγηση στο επίκεντρο των συναντήσεων Τσακαλώτου με Λαγκάρντ και Τόμσεν
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Χρέος, αναπτυξιακό σχέδιο και αξιολόγηση θα βρεθούν στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να συζητήσουν με την Κριστίν Λαγκάρντ στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα (11 ώρα Ελλάδος) θέματα σχετικά με το χρέος και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για τη μετά το Μνημόνιο εποχή. Στη βάση αυτή αναμένεται να ενημερώσουν και για το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Περίπου 45 λεπτά αργότερα θα συναντηθούν με το διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν με τον οποίο αναμένεται να εξετάσουν το θέμα του χρέους, αλλά και ζητήματα σχετικά με την τέταρτη αξιολόγηση και το περιεχόμενο των συζητήσεων που θα γίνουν στην Αθήνα με την επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών.

Πήγες του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα των έως τώρα επαφών του οικονομικού επιτελείου στην Ουάσιγκτον και τις χαρακτηρίζουν παραγωγικές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και στις συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτο με επενδυτές στην αμερικανική πρωτεύουσα η Ελλάδα απέσπασε θετικές αναφορές και αναγνωρίστηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες και οι θετικές προοπτικές για την έξοδο από το Μνημόνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ