ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λεμέρ: Πρέπει να κρατήσουμε το μομέντουμ για την Ελλάδα

Λεμέρ:  Πρέπει να κρατήσουμε το μομέντουμ για την Ελλάδα
IMF Staff Photograph

«Υποστηρίζω μια φιλόδοξη προσέγγιση η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στις αγορές», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ μετά την ολοκλήρωση της εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τον κύκλο επαφών που είχε στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Είμαστε σε μία σημαντική στιγμή» προσθέτει. «Φτάνουμε στο τέλος της τέταρτης αξιολόγησης, οι Έλληνες έχουν κάνει πολλές προσπάθειες και πρέπει να κρατήσουμε το μομέντουμ. Πρέπει να αρχίσουμε να μελετάμε το μέλλον και τα μέτρα για το χρέος», συμπληρώνει ο Λεμέρ.

Πηγές του περιβάλλοντος του γάλλου υπουργού χαρακτηρίζουν στα Νέα «περίπλοκο, όπως πάντα» το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, για το οποίο όπως είναι γνωστό η Γαλλία έχει υποβάλει πρόταση σύνδεσης των μελλοντικών ελαφρύνσεων με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες πηγές του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν πως γίνονται πολλές συζητήσεις «αλλά είναι ακόμα πρόωρο να μιλήσουμε για λεπτομέρειες». Οι ίδιοι κύκλοι όμως δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ