ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Πώς θα δηλωθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια στην εφορία

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Πώς θα δηλωθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια στην εφορία
EUROKINISSI

Για όσους εκμισθώνουν ακίνητα, αλλά οι ενοικιαστές τους δεν πληρώνουν το ενοίκιο η υποβολή της φορολογικής δήλωσης γίνεται βραχνάς, καθώς για να μη φορολογηθούν για ποσά που δεν εισέπραξαν πρέπει να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Τα ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017 αλλά και ενοίκια που είχαν δηλωθεί ως ανείσπρακτα το προηγούμενο φορολογικό έτος και εισπράχθηκαν το 2017 θα δηλωθούν πρώτα στο έντυπο Ε2 (στήλες 13, 16 και 17). Στη συνέχεια τα ποσά θα πρέπει να μεταφερθούν στους κωδικούς 125-126 του υποπίνακα Δ2 του πίνακα 4 του εντύπου Ε1.

Ωστόσο, πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει:

  • Να έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή να έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.
  • Ο φορολογούμενος να καταθέσει στην εφορία φωτοαντίγραφα των διαταγών, δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή αγωγών που έχουν ασκηθεί.

Στην περίπτωση που δεν υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δήλωση των ανείσπρακτων ενοικίων, τότε τα ποσά που έχουν δηλωθεί ως ανείσπρακτα εισοδήματα δεν θα ληφθούν υπόψη και η εφορία θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση της δήλωσης φορολογώντας τα συγκεκριμένα ποσά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ