ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποφάσεις στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας για την Εθνική Ασφαλιστική

Αποφάσεις στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας για την Εθνική Ασφαλιστική
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Αποφάσεις για την πώληση της Εθνικής  Ασφαλιστικής αναμένεται να λάβει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Μετά την αποτυχία της νικήτριας του περσινού διαγωνισμού, Exin Group, να αποκτήσει την Εθνική Ασφαλιστική τρία είναι πλέον τα επικρατέστερα σενάρια:

  • Να υπάρξουν αποκλειστικές συζητήσεις με τις κινεζικές Fosun και Gongbao, για να επιλεγεί μεταξύ μόνον αυτών ο προτιμητέος επενδυτής.
  • Να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, στον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι επενδυτές που είχαν υποβάλει προσφορά στον περυσινό διαγωνισμό.
  • Να γίνει άνοιγμα μέσω διαγωνισμού και σε νέους ενδιαφερομένους.


Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η όποια διαδικασία επιλεγεί να αρχίσει να «τρέχει» από τις αρχές Μαΐου.

Η συμφωνία πώλησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ως το τέλος του 2018, βάσει της συμφωνίας με τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει εγκρίνει το επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Ήδη το data room, στο οποίο έχουν πρόσβαση οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό της περσινής χρονιάς, έχει επικαιροποιηθεί με τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής του 2017, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Η σημερινή πραγματική αξία του 75% της εταιρείας που βρίσκεται προς πώληση διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, επίπεδα στα οποία αποτιμάται και στον ισολογισμό της Εθνικής Τράπεζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ