ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτάσεις ΟΟΣΑ για την επίλυση των κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων της Ελλάδος

Προτάσεις ΟΟΣΑ για την επίλυση των κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων της Ελλάδος
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στα μέτρα που απαιτούνται για την επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα αναφέρεται έκθεση που θα δημοσιοποιήσει ΟΟΣΑ (Economic Survey of Greece) τη Δευτέρα 30 Απριλίου και θα παρουσιασθεί από τον επικεφαλής του Οργανισμού, Ανχέλ Γκουρία,στην Αθήνα.

Η τελευταία έρευνα του ΟΟΣΑ αναφέρεται στις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την επίλυση των κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Επίσης, αναλύει τις υπό εξέλιξη μεταρρυθμίσεις και συστήνει μια σειρά περαιτέρω δράσεων για την τόνωση της ανάπτυξης και τη μείωση της φτώχειας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκουρία, θα παρουσιάσει την έρευνα στην Αθήνα, σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου (Ηρώδου Αττικού 19), στις 15:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο ΟΟΣΑ την τελευταία διετία υποστηρίζει σταθερά πως η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και των επενδύσεων με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της σταθερότητας των δημόσιων οικονομικών και την παροχή ενός αποτελεσματικού κοινωνικού δικτύου ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να συμβάλει στην ανάκαμψη της Ελλάδας από τον τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ